To dager med Netflix

Advertisement

Jeg har vært i en slags funk den siste tiden. Jeg har jobbet veldig mange timer i min «vanlige» jobb. Langt over det som kan anses fra Normalt. Og jeg har vel ikke akkurat hatt noen form for sosialt liv. Jobb og jobby er vel stortsett det har gått i.

Jeg har fått en belastningsskade i foten. Knærne er ikke helt bra og hælene mine føles også veldig skjør. Jeg er veldig sliten for tiden og er litt frustrert. Jeg har på en måte lyktes med noe jeg har hatt veldig lyst til å gjøre. Lage noe som veldig mange mennesker bruker og drar nytte av. Noe som ikke eksisterer. På den andre siden har jeg på en måte feilet litt også. Jeg leser om andre utviklere med et mye mindre volum, med dårligere brukere «retention» som tjener mye mer en hva jeg tjener. Jeg sliter litt med å ta penger fra folk, jeg liker ikke ideen. Til tross for at appen mest sannsynligvis passere 60 000 aktive brukere og 100 000 nedlastinger denne måneden er det også noe som har kostet veldig mye av meg personlig.

Når jeg sliter med å ta betalt skal det sies at jeg har blitt flinkere. Det er en endring som på en måte har skiftet litt i det siste. Det er nok preget av at jeg er veldig sliten. Men jeg har på en måte litt lettere for å ta litt betalt for det jeg gjør og en del av det er rett og slett at jeg er lei av alle klagene. Det er kanskje bare 1 av 10 meldinger jeg får som er negative, men som jeg har skrevet mange ganger så drar det negative veldig fort fokus fra det som er positivt. Jeg må si at jeg er skuffet over folk. Min mentalitet har på en måte alltid vært at om jeg lager noe som er unikt og bra vil folk belønne det. Det har dessverre ikke vært min erfaring i like stor grad. Jeg er lei av klager og jeg er lei av at folk som prøver å å få utnytte min veldig åpne refund policy. Er utrolig mange «kunder» som har vist seg å ikke være kunder som har spurt etter en tilbakebetaling. Jeg er lei av at folk kaller meg grådig fordi jeg mener det er så langt fra sannheten. Opp til dette punktet har jeg vel gjort mye mer en hva man kan anta som rimelig å gjøre gratis. Og det frustrer meg at det er så mange som det ser ut til ikke skjønne hvor ironisk det er at det er meg de kaller grådig.

Som tittelen på dette innlegget tilsier har jeg hatt to dager nå hvor jeg ikke har gjort noe. Ingenting produktivt. 2 dager med netflix og HBO. Jeg føler meg litt små deprimert og jeg føler meg skuffet over folk. Jeg er en veldig godtroende person og jeg ønsker å se det beste i folk, men jeg merker jo at jeg blir mer og mer kynisk, og jeg finner meg selv tenke mer og mer på hvordan jeg kan øke profitten kontra øke brukervolumet.

 

Et eksempel på dette er f.eks om det vil lønne seg å sette prisen på ett IAP produkt til 1 USD eller doble prisen til 2 USD å satse på at mer en halvparten av de som ville gått for 1 USD vil gjennomføre kjøpet på 2 USD. Eller kanskje jeg bør sette prisen til 5 USD i håp om at de som er villig til å betale er villig til å betale en høyere pris men ofre volum. Ett lavere volum vil gi meg lavere mer forutsigbare kostnader, men vil kanskje potensielt stagnere vekst potensialet. Ett høyere volum vil si at jeg kan monitesere med annonser, men på bekostning av brukeropplevelsen.

 

I morgen eller i dag starter jeg med blanke ark og har nå en måned hvor jeg kan gjøre akkurat det jeg vil. Det vil si at jeg skal bruke tid på å restrukturer monitiseringsmodellen i en appene og jeg skal også publisere mer content til en av hørelæreappene. Jeg tenker at dette er siste forsøk på å gjøre det profitabelt nok til å gjøre det lukrativt for meg å bygge videre på. Om jeg feiler har jeg fortsatt en okei bi inntekt som vil visne bort etter ett par år, men om jeg gidder å produsere mer content for appen er en helt annen sak. Jeg må se potensialet til å kunne brødfø meg ene og alene på denne appen for at det skal være lukrativt for meg å pushe videre med prosjektet. Jeg har nok vært litt for tålmodig med prosjektet, men jeg har nok også malt ett litt for naivt bilde av forbrukeren i hodet. Jeg må nok gå til verks med en litt mer rigid monitiseringsstrategi, annen en «betal om du har lyst».

Om det fungere…. flott da kan jeg dedikere mer tid til appen og produsere masse content. Om jeg feiler har jeg på en må feilet i forsøket på å lykkes med ideen, så det er forsåvidt greit. Føler at det er litt vinn eller forsvinn akkurat nå. Enten må jeg lykkes i stor nok grad til å brødfø en utvikler(altså meg) i så stor grad at jeg ikke trenger å jobbe ved siden av. Jeg kan ikke jobbe 16 timers dager mer. Og sove så sporadisk som jeg har gjort. En endring må til og som jeg nevnte tidligere er jeg nok dessverre bli litt mer kynisk. Men ingen skal si at jeg ikke prøvde å gå en litt mindre kynisk rute, og i retrospekt har jeg nok vært litt for tålmodig.

 

Mye syting på bloggen i det siste. Men jeg har vært litt frustrert og jeg skriver jo i hovedsak bloggen for min egen del og bloggen er mitt forsøk på være litt gjennomsiktig, noe som absolutt ikke er en egenskap som folk kjenner meg igjen på. En av mine kjerne filosofier er fortsatt å hjelpe folk. Jeg tror fortsatt at den enkleste måten å tjene penger på er å lage noe som hjelper folk. Men jeg innser jo at det er litt som sikkerthetsinnstruksjon på flyet. Ta alltid på din egen maske før du hjelper andre. For å gjøre en god jobb å dedikere tid til prosjektet må jeg ha penger, og jeg må også kunne leve et ok liv hvor jeg ikke er separert fra omverden pågrunn av at jeg aldri er tilgjengelig for andre en arbeidsgiver og kundene mine. Å ikke ha noen form for kontakt med omverden over en så lang tidsperiode er ikke lett spesielt i perioder hvor hodet mitt velger å fokusere på alle de negative tilbakemeldingene som kommer i fleng når volumet tar seg opp. Det finnes veldig mange bra folk i verden, dessverre finnes det også utrolige mange fjottpeiser som vi sier i Nord-norge.

Advertisement