Tilbudslisten, slik går det med appen

Advertisement

Foreløpig har appen veldig beskjedene tall. Det var egentlig omtrent som forventet i skrivende stund er det 46 installering av appen. 7 avinstalleringer, og 5 ratings med ett gjennomsnitt på 4.7.

Jeg ville finne ut hvor mange som kunne finne appen gjennom organisk søk før jeg gjør noen form for markedsføring.  Daglig er det i gjennomsnitt 39 besøkende i butikkoppføringen som har havnet det gjennom organisk søk i play store. Jeg har et ASO problem her. Når jeg søker tilbud i play store vil gjerne at min app skal komme opp. Det gjør den ikke… Har startet å splitt teste litt for å se om jeg kan forbedre søkeresultatene litt og når jeg kommer tilbake fra ferien skal jeg begynne å markedsføre appen. Noe som passer ganske bra med tanke på målgruppen jeg prøver å nå som jeg ser for meg i hovedsak er studenter i alderen mellom 20-30 år.

Jeg har fått en anmeldelse med tekst og jeg fikk en stjerne. Grunnen var på grunn av kravet til facebook innlogging. Dette var anmeldelsen

«Ikke alle er/vil være på Facebook, så denne kan ikke jeg bruke. ? Bør vel kunne ha flere påloggingsmuligheter enn bare med Facebook…?»

Jeg skjønner det veldig godt, men det er en veldigkjip vurdering å få på noe jeg har jobbet så hardt med.  Spessielt når den første setningen i appteksten er «Pågrunn av delings funksjonalitet krever appen autentisering med FACEBOOK.» Føler det blir litt som å laste ned snapshat og klage på at appen deler bildene du tar. Men, jeg må helt klart fjerne autentisering asap så får heller deling funksjonaliteten vente på seg. Jeg kan ikke ha 1 stjernes review som trekker ned ratingen på appen. Det er katastrofalt med tanke på synlighet. Merker også at det er noe som går veldig inn på meg mentalt. Det gjør rett og slett ondt å få en stjernes reviews.

Det ser også ut til å være svært lite bruk av delings funksjonaliteten. Og søk i kundeavisene er heller ikke noe som de fleste gjør.

Annonse RPM(inntekt per tusen visning) er noe høyere en jeg hadde regnet med. Sist jeg sjekket var den på 47 kroner noe som virker veldig usannsynlig å holde over tid. Men om det faktisk stemmer blir det 10 ganger så lett å profitere fra appen gjennom googles annonsenettverk å det kan faktisk være en strategi som kan være verdt å teste litt mer med. Men om det viser seg at det ikke blir lønnsomt har jeg noen andre ideer.

Advertisement