Speed of implementation

Advertisement

Sååååå, jeg var på en fest i helga. En av de som var der er en person jeg ser veldig opp til. Hun produserer sine egne klær å er veldig dyktig. Som vanlig når jeg møter på henne slår jeg alltid av en prat for å høre hvordan det går med Grunder virksomheten hennes.

Denne gangen var svaret litt annerledes. Hun sa hun hadde satt det på pause for å fullføre skolegangen sin siden hun gik to «løp» i parallell. Noe jeg forsåvidt kunne forstå å syntes var helt greit. Det som plaget meg var setningene som fulgte og i løpet av ett par sekunder hadde jeg mistet troen på at hun noensinne kom til å lykkes.

Hun sa at når hun var ferdig med skolegangen sin skulle hun begynne på «businessplanen» sin og at hun regnet med at det ville ta ca et halvt år. ET HALVT ÅR. Jeeezuuuus.  Jeg håper hun lykkes, men jeg tror på en måte at med mindre hun møter noen som er villig til å spytte inn kapital har hun ikke en lang nok rullebane til å lykkes. Et halvt år med «tankevirksomhet» er kostbart.

Dette er ikke noe jeg har skrevet om før men det er et konsept som jeg har feilet gang på gang og det er en av de egenskapene som jeg ser går igjen og igjen hos de få «suksessfulle» personene jeg kjenner og de jeg har lest om. «Speed of implementation». Hvor lang tid tar det å komme i gang med en ide. Eller kanskje heller hvor lang tid tar det før du har en MVP å vise fram. Jeg er helt forferdelig på dette punktet. Jeg setter kanskje i gang med en gang, men som den siste appen min har jeg sikkert skrevet applikasjonen fra Start til slutt 3 ganger. Å det endte jo til slutt med at jeg fjernet en funksjonen jeg hadde brukt mest tid på fordi det krevet facebook innlogging.

Jeg prøver virkelig å lære fra mine feil så jeg har begynt å skrive om en av mine andre applikasjoner som akkurat passerte 30 000 aktive installasjoner. Jeg skal bruke en uke å oppdatere brukergrensesnittet. Jeg skal ha en litt annen monitiseringsmodell, gjøre det mulig å oppdatere appens «content» uten å oppdatere selve appen, og endre litt på dataen jeg loggfører. Jeg har jo sett veldig ofte både i trading og andre prosjekter jeg har gjort at det jeg tjener penger på ikke nødvendigvis er det jeg har brukt mest tid på. Det er faktisk overaskende sjelden at dette er tilfellet.

Ikke mer enn en uke altså. En uke. That’s it… Så får vi se da om jeg klarer å holde meg selv ansvarlig.

Advertisement