Sjekket fondene dine i det siste?

Advertisement

Det er turbulente tider i aksjemarkedet. Om du har sparing i aksjer og fond er det lurt å kanskje ta ett skritt tilbake å revurdere hva du ønsker å gjøre videre. Det er mange fond som har gjort det ekstremt dårlig i disse tider. Så vidt jeg vet er alle odin fond i minus i 2016.

Sennest i dag snakket jeg med en kompiss. Han spurte meg hvordan det gikk med tradingen min. Deretter fortalte han meg at han hadde et aksjefond på ca 100 000 kr. Hadde, er stikkordet her. Jeg spurte han om han hadde tenkt å kanskje minske eksponeringen sin litt. Han svarte med at han ikke var bekymret fordi han hadde en lengre tidshorissont og at fondet jo måtte gå opp igjen til slutt. Jeg advarte han og sa at det slettes ikke nødvendigvis kom til å skje.

Personlig er jeg absolutt ikke bekymret for markedet vi er i nå. Elsker det. Skaper ekstremt mange muligheter. Men det er viktig og presisere at jeg ikke driver med investering. Jeg swing trader litt, men med veldig små possisjoner. Jeg har aldri holdt en aksje over helgen, og jeg holder svææært sjelden aksjer over natten. Nå ser det ut som at NASDAQ spretter til oppsiden igjen, men det er mye emosjoner og mye usikkerhet ute å går. Hadde ikke forundret meg om vi fikk ett nytt lite børskrakk. Dette er selvfølgelig bare synsing fra min side. Faktumet er at ingen vet hvilken rettning markedet tar. Men ett krakk hadde vært alfa-omega for min del.

Bare følg med på fondene du har. Ikke lukk øynene å håp på det beste. Kanskje det er på tide å diversifisere litt om du har mye verdier i aksjemarkedet og du absolutt ikke vil være i cash? Bare følg med så overlever kapitalen din, ikke vær med ned om skuta ser ut til å slå sprekker.

Advertisement