På tide å selge Idiotboksen

Advertisement

I det siste har jeg tenkte veldig mye på hvilke skritt jeg må ta får at jeg skal nå målet mitt om å pensjonere meg som 30 åring. Etter mye om og men har jeg kommet fram til at det er på tide å selge idiotboksen(Tvn). I følge TNS gallup brukte en gjennomsnitts nordmann 2 timer og 54 minutter daglig på tv titting i 2014. Det er nesten 1.5 måned med årlig tv titting. Mine tv vaner er litt mer moderate men jeg kan godt bruke 1-2 timer hverdag på å se tv serier på netflix. Sååååeee det er kanskje på tide å selge tven? Jeg har hvertfall bestemt meg. Tven må ut.
Idiotboksen

Avtalen jeg har lagd for meg selv er. Jeg kan ikke kjøpe en ny tv før:
a) Jeg har spart over 150 000 for 2015

b) Eller har en gjennomsnitts nettoinntekt(over 6 mnd) på over 30 000 kroner.

Med andre ord blir jeg uten Tv en stund.

AnnonseAdvertisement

2 comments

  1. Jeg gjorde selv noe lignende. Jeg solgte ikke TVen, men sluttet rett og slett å se på den bortsett fra noen veldig få unntak som filmkveld med venner eller når jeg er veldig syk og ikke orker noe annet.

    Jeg ble selv helt forbauset når jeg innså hvor mye fritid som gikk bort på TV-titting. Nesten 3 timer TV-titting i snitt er mye, men når man ser det opp mot hvor få timer man har igjen etter arbeidstid og andre gjøremål, så er det helt EKSTREMT mye.

    Jeg skrev om dette i et innlegg (se lenke under). Sammen med internetttid bruker en nordmann i gjennomsnitt over 190 arbeidsdager (a 7,5 time) i året. Eller nesten 10 måneder (!!!) med arbeidsdager brukt kun til TV-titting og internett-surfing. Tenk om du hadde fått fri fra jobben i 10 måneder til å utvikle et prosjekt! Istedet brukes tiden til å se på TV og surfe på nett…
    http://malbevisst.no/hvordan-fa-tid-til-alt-du-ikke-har-tid-til/

  2. Det høres ut som en god plan å selge TV-en! Det er sjeldent det er mye som virkelig er interessant å se på den uansett. Jeg har ikke solgt min enda (har ikke kommet så langt), men jeg har heller nesten ikke sett på den på lenge. Det eneste den egentlig brukes til om dagen er en og annen film via PC/USB, så den fungerer egentlig mest som skjerm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *