Når ting er litt tungt, husk hvorfor!

Advertisement

I og med at jeg har tatt de valgene jeg har med å ikke ha tradisjonell jobb, er det en del ting som er veldig utfordrende.

Siden jeg ikke kan påsta at jeg har lyktes i en så stor grad enda må jeg i ny og ne ta i ett skikkelig basketak for å tjene litt penger for å gi meg en litt lengre rullebane. Denne måneden har vært en av disse periodene. Jeg har jobbet 320 timer i tillegg til mellom 30-40 timer kjøring. I tillegg til å de 320 timene har jeg i vært resterende øyeblikk jobbet med infrastrukturen til handlelisteappen. Jeg har ikke vært rundt andre folk utenom jobb sammenheng nå på litt over en måned. Det er tungt, å i disse periodene er det utrolig viktig for meg å huske på hvorfor jeg gjør alt dette.

Får ett par år siden nå møtte jeg en jente som jeg ble veldig glad i. Før jeg møtte henne hadde jeg ikke så mange ambisjoner. Jeg tenkte jeg kanskje kunne bli pianolærer eller jobbe som butikkselger. Jeg var usikker på hva jeg ville jobbe med, og jeg tenkte egentlig mer på lønn, ferie og arbeidstider en arbeidet i seg selv.

Når jeg etter ett par måneder hadde falt pladask for denne jenta var det ganske mange ting som endret seg. I mine yngre dager var jeg veldig deprimert. Jeg og mine søsken hadde ikke en lett oppvekst. Det var veldig mye krangling på hjemmefronten og jeg slet med veldig mange ting. Jeg hadde ett veldig sterkt kontroll behov, jeg spiste nesten aldri middag fordi jeg ikke klarte tanken på at noen andre hadde tatt på maten, eller på talerkenet jeg skulle spise av. Min daverende kjæreste var den første som jeg fortalte om oppveksten min til og mitt lille bakterie problem. Hun fikk meg til å glemme mange av problemene mine, og jeg kunne for første gang på lenge spise mat som noen andre hadde vært i nærheten av. Jeg ble også mer ambisiøs. Og jeg ønsket en mye bedre og friere fremtid for oss.

Om du har lest noen av de tidligere innleggene jeg har skrevet vet du at det ble slutt. Jeg ble veldig opphengt i jobb og ble veldig asosial. Jeg tok henne forgitt og det endte med at hun dumpet meg. Det er ingenting bittert mellom oss i dag, hun vet at jeg fortsatt vil henne alt godt, og hun vet også hva jeg jobbet for. Hun vet også at jeg alltid kommer til å stille opp om det skulle være noe og jeg er ganske sikker på at det er gjensidige.

Dette sier litt om mitt «hvorfor». Hvorfor skal jeg jobbe idag selv om jeg ikke har lyst? Hvorfor skal jeg jobbe gratis? Hvorfor jobber jeg lengre en alle jeg kjenner? Enkelt.

Jeg vil aldri være i den posisjonen igjen hvor jeg er i ett forhold og jeg må jobbe for penger for å kjøpe tid. En annen tanke jeg har veldig ofte når det er tungt… som jeg vet egentlig ikke er helt bra er… Hva om hun ringer i dag, spør om hjelp, og jeg ikke har mulighet til å hjelpe? Enten fordi jeg må stå på en arbeidsplass, eller fordi jeg ikke har råd. Det er ett scenario som ville knust meg om det hadde spilt seg ut i den virkelige verden. Dette er også en av de viktigste grunnen til at jeg jobber slik jeg gjør. Jeg ønsker en tilværelse hvor jeg aldri trenger å takke nei til å være med på ting, eller ikke har mulighet til å hjelpe de som betyr mest for meg.

På en måte er det bra at det ble slutt. Det er mange ganger jeg ikke har hatt noe motivasjon og tanken på å skuffe noen igjen i like stor grad som jeg føler jeg skuffet henne har skremt meg til å ta meg sammen og legge inn timene til tross for en litt avtagende motivasjon. Litt smerte kan være en helt suveren brennkraft. Det er selvfølgelig også en veldig stor del av meg som vil vise for henne og andre jeg føler jeg har skuffet at jeg får det til, og at ikke arbeidet var forgjeves.

Jeg har en liste som er skrevet ned på mobilen min med folk som alltid har vært der for meg når ting har vært litt tungt. Dette er folk jeg slipper alt for om telefon ringer og de trenger hjelp med noe viktig. Det er et annet godt tips om du sliter med motivasjon. Lag en liste. Se på listen ofte og tenk på alle de personene du kan hjelpe om du lykkes. Øverste på min liste er min ekskjærste. Vi kommer nok aldri til å bli sammen igjen, men hun har hjulpet meg med så utrolig mange ting og hun kommer alltid til å få hjelp hos meg enten økonomisk eller praktisk om hun noengang skulle spørre uansett om jeg er fattig eller rik. Men, jeg satser vel egentlig på å bli rik.

Advertisement