Lunar Way – Økonomiapp!

Advertisement

Som økonomiblogger får jeg ofte forespørsler fra forskjellige aktører innenfor den finansiell sektoren som ønsker at jeg skal skrive om produktet deres. I 99% av tilfellene takker jeg nei, men når Lunar Way kontaktet meg for å høre om jeg var interessert i å lage et sponset innlegg var jeg rask med å hoppe på muligheten.

Lunar Way er en app du installerer på telefonen din. Den finnes både til Android og iOS. Som apputvikler og finansentusiast har jeg alltid ett øre til bakken når det kommer til økonomiapper, så jeg var allerede godt kjent med Lunar Way. Lunar Way hjelper deg å holde oversikt over alle transaksjonene du gjennomfører med ditt Lunar Way «Black card» . Kortet du får tilsendt når du registrere deg i appen er ett Prepaid Mastercard. Så i praksis fungere kortet som ett debit kort. Du overfører penger til kortet i appen og pengene er tilgjengelig øyeblikkelig slik at du kan ta i bruk kortet ditt. For meg tok det omtrent to uker fra jeg registrerte meg til jeg fikk kortet i posten.

Last ned på Android
Last ned på IOS

Appens kjernefunksjonalitet

I appen kan du sette opp budsjettposter, i tillegg kan du sette en maksgrense på hvor mye du kan bruke i måneden. Jeg har brukt Lunar Way for mitt daglige bruke den siste tiden, og må si at all-in-all så er jeg ganske fornøyd. Appen er estetisk bra, den er stabil, og jeg har ikke hatt noen problemer som er verdt å nevne. En ting du bør være obs på er at du kun kan ha ett kort tilknyttet appen(for «top-up») av gangen å du kan kun bytte kort hver 30. dag.

Skeptisk som jeg er tenkte jeg at jeg skulle bruke ett annet Mastercard for å overføre penger bare for å teste å se at det faktisk ikke var noe “humbug i hamburg” på gang. Når jeg skulle bytte over til mitt visa kort for å overføre resten av pengene jeg skulle bruke fikk jeg opp en feilmelding som forklarte at man kun kunne ha ett kort tilknyttet appen og at man kun kunne bytte kort hver 30. dag. Det var ett enkelt problem å løse. Jeg kontaktet kundeservice og i løpet av ca en time hadde deres tekniske avdeling fikset det slik at jeg kunne registrere ett nytt kort.

Men bare for å understreke, du kan bytte kort, men akkurat nå er du begrenset til ett kort bytte hver 30. dag(med mindre du kontakter kundeservice).

Her er budsjettet jeg satt opp for meg selv med ett maks forbruk på 6000 kroner. Totalt brukte jeg 3 910 kroner. Det skal sies at jeg brukte ett par tusen på en festival også hvor jeg glemte Lunar Way kortet mitt hjemme.

Tenkte jeg måtte lage noen kule mockups for å vise fram appen!

Goals

Lunar Way-Appen har også en funksjon de kaller “goals”. Ideen er at du skal kunne sette tilside penger til forskjellige “goals” i appen. Personlig er jeg ikke en super fan av tilsidesetting av betalingsmidler i denne typer apper, I hovedsak fordi du ikke får noen form for renter på pengene dine. Så for meg er appen mer nyttig når det kommer til å få kontroll på forbruket.

Lunar Way har også fantastisk kundeservice, og man kan sende memes i Appen som er ganske gøy(om du er like barnslig som meg). En annen ting jeg setter veldig pris på er at når man kontakter de får man en personlig respons, ikke bare ett generisk semihjelpsomt svar som så mange andre nettbanker og chat-botter gir deg.

Fordeler

+ Ingen årsgebyr.
+ Appen er en fryd å bruke, med ett vakkert design.
+ Appen er gratis
+ Budsjett funksjonen fungere perfekt
+ Enkelt å holde oversikt over forbruket.
+ God support
+ Godt valg for ett forbrukskort om du er på ferie i Eurosonen.
+ Master Card er allsidig og godtas som betalingsmiddel av 99% av alle butikker.

Ulemper

– Du kan kun ha ett “top-up kort” av gangen
– Kortet gir deg ingen fordeler(som f.eks bonuspoeng) i noen norske nettbutikker.
– Ingen reiseforsikring.

Som økonomiblogger så må jeg også si at selv om kortet er veldig pent skulle jeg ønske det ikke var svart. Mest fordi jeg føler meg litt selvbevisst når jeg bruker kortet, fordi det ligner litt på ett annet kort jeg har med ikke så veldig gunstige vilkår. Så jeg hadde foretrukket om man kanskje kunne velge en annen farge som f.eks hvit. Men dette er jo selvfølgelig helt ubetydelig…

En god reisekompiss
Lunar Way kan også være en fin reisekompis og kommer godt ut når det er tid for å krysse landegrenser. I hele Europa er det ingen gebyrer ved kontant uttak og i resten av verden er det kun 1,2 EURO pr uttak.

Det er ingen gebyrer ved vanlig bruk i Europa(EUR,GBP,SEK,NOK), utenfor eurosonen er det ett 0,4% gebyr ved handel i butikk.

En ting å være obs på er at kortet ikke har noen form for reiseforsikring, noe som kan være ett ganske stort drawback. Men at kortet er en god reisekompanjong om du skal reise i Europa eller USA er det ingen tvil om.

Oppsummering

Så vil jeg anbefale appen videre? Ja, om du sliter med å holde styr på forbruket ditt er dette kortet perfekt for deg. Spessielt om du er en som gjør mange småkjøp på bensinstasjoner ol.

I Appen kan du se alle transaksjonene dine, og du får pushvarsling umiddelbart i det du bruker kortet. Oversikten over hvor mye penger du har brukt denne måneden er lett tilgjengelig og overføring av penger tar bokstavelig talt 10 sekunder, midlene er tilgjengelig på kortet umiddelbart.

Siden du også får pushvarslinger når du bruker kortet føles det ut som at du faktisk bruker penger noe som er en fantastisk fordel når det kommer til det å bli mer økonomisk bevisst. Designet er det ingen ting å si på og opplevelsen fra A-Å har vært positiv og helt uproblematisk. Om du er nysgjerrig bør du absolutt teste ut appen. Registreringen er 100% gratis så du har ingenting å tape!

Last ned på Android
Last ned på IOS

Advertisement