Old-English-Bulldog-Pup-free-license-CC0-980x725

Lærdommer i kjølvannet av et brudd!

Advertisement

Nå begynner det å nærme seg 3 måneder siden jeg å Viktoria slo opp. Jeg merker at for hver dag som går tenker jeg mindre og mindre over henne. Det kan gå dager mellom hver gang jeg blir trist over at vi slo opp, og jeg føler meg mer takknemlig enn bitter når jeg tenker tilbake. Jeg har lært så utrolig mye. Både om meg selv og om andre. Dette er ett innlegg som jeg ville skrive for å påminne meg selv om ett par feil jeg skal unngå, ting jeg er blitt oppmerksom på og lærdommer jeg har tatt fra forholdet vi hadde.

 

1. Folk vil glemme hva du sa, de vil glemme hva du gjorde, men de vil aldri glemme hva du fikk dem til å føle ( Maya Angelou)

Dette er noe jeg har blitt veldig oppmerksom på i det siste. Folk er i bunn og grunn selvsentrert. Meg selv inkludert. Noe som er en god ting. Hvis man kan ha en positiv effekt på en persons sinnstilstand kommer man langt med å skape nye vennskap. Husk navnet til folk, gi de mulighet til å blomstre og gi de din fulle oppmerksomhet. De vil huske deg på grunn av at du fikk de til å føle seg bra om seg selv.

2. Du kommer lengre med ros en ris

Det er ikke alltid nødvendig å kommentere små ubetydelige ting på en negative måte. En håndduk på gulvet er ikke verdens undergang uansett hvor provoserende jeg synes det er. Å vise takknemlighet når håndduken er pent hengt opp er en bedre måte å prøve å få din bedre halvdel til å henge den opp på.

3. Vis affeksjon oftere
Hva du gjør hverdag har større betydning en hva du gjør av og til. Å vise affeksjon oftere på små måter er en av de tingene jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake å endre på. Bare det å gi en skikkelig god klem og ett kyss når vi så hverandre etter jobb er en vane jeg skulle ønske jeg hadde tillagt meg. Eller bare sporadisk fra tid til annen fortelle hvor utrolig mye hun betydde for meg. Å vise affeksjon for venner og la de vite hvor viktige de er er også noe jeg har blitt flinkere til.

4. Distanse kan være bra

I ett etablert forhold er distanse over lengre perioder ofte en god ting. Du får en påminnelse om hvor ondt det ville vært å mistet personen ut av livet ditt. Du blir mer takknemlig for hva du har og ser hvor viktig personen er for deg. Kontraster er viktig. Vi mennesker tilpasser oss også veldig fort. Dette er både en god å dårlig ting. Om to personer tilbringer all sin tid sammen vil dette bli den nye normalen. Å føle litt smerte i ny og ned både fysisk og psykisk er noe som jeg tror rekalibrere hjernen slik at du får litt mer glede av de små tingene.

5. Ikke vær redd for å åpne opp

Å si det man føler kan ofte være skremmende. Men det er en liten risiko for en potensiell skyhøy gevinst. Både med tanken på å skape venner og romantiske relasjoner kan det lønnes å skru bort filteret av og til å si akkurat det man tenker. Ingenting er verre en stillhet. Menneske hjernen er utrolig selektiv når det kommer til hva den husker fra ett møte. Og stillhet eller en samtale som ikke flyter bra er noe som vil få din samtalepartner til å føle seg ukomfortabel og vil være langt framme i hukommelsesstacken. Inntrykket de vil sitte igjen med kommer til å være dårligere på grunn av dette i mye større grad en om du sier noe dumt.

 

6. Vær kongruent
Hva du gjør er minst like viktig som hva du sier. Kroppspråk er viktig og ett kroppspråk som ikke samsvarer med det du du sier kan bli ett usikkerhetsmoment. Vær bevisst på hva du ønsker å formidle og at du formidler det både med kroppsspråk, energinivå og ordene som kommer ut av munnen din.

 

7. Ikke døm

Vist en hobby eller en ting gjør en annen person glad. Uansett hvor bisart eller tabu. Ikke dreg dette ned i gjørmen og undervurder betydning den har for din samtalepartner. Dette er tydeligvis noe personen du snakker med har knyttet store deler av sin identitet til. Og det er tydeligvis en kilde til lykke for personen. Om du rakker ned på hobbyen eller tingen det er snakk om rakker du i bunn og grunn ned på personen. De vil utvilsomt mislike deg på grunn av det.

 

8. Bare vær glad

Jeg har ingen grunn til å være deprimert. Jeg har penger nok til å leve ett komfortabelt liv. Jeg har en plass å bo. Jeg har god helse og jeg har muligheten til å gjøre stort sett akkurat det jeg vil. Jeg har blitt flinkere til å stresse ned. Jeg er ikke like obsessiv. Jeg er okei med å gjøre enkelte ting halvveis. Jeg har også blitt mye flinkere til å nyte små øyeblikk. Jeg setter mer pris på kontakt med andre mennesker og jeg har generelt sett blitt mer positiv og glad. Jeg nyter små øyeblikk som å få en god klem av en pen jente i større grad og jeg innser oftere og oftere hvor utrolig heldig jeg er. Jeg er heller ikke så risikoavers når det kommer til sosiale interaksjoner og jeg nipper tak i negative tanker før de når å slo rot om jeg blir avvist.

FacebookTwitterGoogle+Share
Advertisement

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>