Knalltips for å spare penger!

Advertisement

Til vanlig jobber jeg veldig mye, men i det siste har jeg vært veldig utbrent. Så for å ikke kaste bort for mye tid har jeg fokusert den siste tiden på å forminske forbruket mitt. Her er et par regler som har fungert for meg.

Begrens tilgangen til penger!

Ettersom man blir eldre blir det at man ikke har tilgang på penger mindre og mindre. Og for noen kan desverre den lette tilgangen gjøre at forbruket skyter til værs. Dette gjorde jeg for å forminske forbruket mitt til 3000 kroner pr måned. De 3000 dekker alle kjøp på butikker, bensin og dagligvarer. Her er noen regler som jeg prøver å leve etter.

1. Opprett en ny bank konto med et eget bankkort!

Til vanlig bruker jeg Sparebank1, men for å gjøre det letter å begrense forbruket har jeg åpnet en ny bankkonto i DNB med et eget bankkort knyttet til kontoen.

2. Overfør 700 kr hver uke!

Grunnet til at jeg valgte 700 kroner er ganske enkelt at det er lett å forholde seg til. 100 kr dagen er et fint rimelig beløp som jeg tror de fleste skal kunne klare å leve på.

Siden jeg kun overfører 700 kroner av gangen vil det bli letter å holde oversikt over forbruket. Om jeg drar på butikken å handler dagligvarer til 250 kr og det er mandag. Vet jeg at jeg kanskje bør vente ett par dager før jeg drar på butikken igjen.

Siden jeg alltid har penger til overs er det veldig opp til meg selv å kontrollere at jeg ikke tar i bruk mitt andre bankkort. Jeg har satt opp en fast overføring hver mandag på 700 kroner slik at jeg ikke trenger å tenke noe over å overføre penger.

3. Bryt reglen når det gir mening rent økonomisk!

Regler er til for å brytes så om det kommer ett tilbud på ting som du vet du kommer til å bruke av så kjøp gjerne inn litt ekstra. Europris hadde f.eks ett tilbud på vaskepulver her som i bunn og grunn var 50% rabatt. Da kjøpte jeg inn ett par ekstra kartonger for å spare disse pengene i fremtiden.

For de aller fleste vil den beste ROI være å finne i butikkhyllen.

4. Se på pris pr enhet.(kg,cm,g,etc…)

Når du handler bør du se bort ifra pakkeprisen og heller se på prisen med liten skrift under. Hva koster produktet pr kg?

5. Bruk alt du kjøper

Kjøp ting med god dato og pass på at du bruker opp alt du kjøper av mat. Om du alltid har en kartong egg og litt mel kan du alltids smekke opp pannekaker om du ser at du har overskredet 100kroners grensen din.

6. Sjekk opp prisen på nett

Produkter som kontaktlinser, barberhøvler og hårprodukter kan du gjerne få kjøpt billigere på nett. Hårvoksen som jeg bruker koster over 300 kroner i de fleste frisørsalonger, mens på nett får kjøpt det samme produktet på nett for 50% av prisen. Barberhøvler og hårvoks kjøper jeg på nordicfeel.com. Om du er seksuelt aktiv kan du også spare penger på kondomer. GratisKondomer.no sender kondomer hjem til deg i postkassen, de har til og med et ganske bra utvalg.

Når du handler på nett er det ofte en minimumsgrense for frakt, så pass på at du er over den og handler varer for flere måneder i slengen slik at du slipper å betale for frakten. Men du bør selvfølgelig ikke kjøpe masse unødvendige ting du ikke trenger bare for å overgå minimums grensen.

 

Dette er noen av de reglene jeg prøver å leve etter. Spessielt i perioder hvor jeg ikke er så veldig produktiv.

 

 

 

Advertisement