Hvem skal du stemme på?

Advertisement

Er Norge fremdeles verdens beste land å bo i? Har myndighetene for stor makt over ditt liv? For hvem har vel egentlig rett til å bestemmestemme over ditt liv, noen andre en deg? Jeg er personlig lei av å bli behandlet som et lite barn og synes det er på tide at myndighetene i Norge slutter å sløse bort skattepengene våre, slutter å sette kjepper i hjulene til det private næringslivet med rød teip, og gir slipp på alle statelige monopoler.


Faktumet er at når det offentlige er ansvarlig for levering av tjenester som burde vært levert av det private markedet blir tjenestene kostbare for sluttbrukeren og i mange tilfeller klarer de ikke å levere tjenesten. Det norske offentlige apparatet er alt for stort og står overhodet ikke i forhold til innbygger tallet. Regjereringen sløser pengene våre år etter år.

På hjemplassen min jobber min mor som lærer. Jeg fikk sjokk når hun fortalte meg at en av skoleelevene hennes fikk taxi til skolen hver dag fordi skoleveien var «utrygg». Samtidig sykler ungene etter skoletid på akkurat den samme veien uten hjelm. Dette er sikkert 400 kroner hver eneste skoledag som går rett ut av vinduet. .

I 2017 fikk «Norsk institutt for bunad og folkedrakt» 4.3 millioner norske kroner. Er dette noe vi bør bruke skattepenger på? Kulturdepartementet har budsjettert 14,8 milliarder for samlede utgifter for 2019 hvor 2,1 milliarder er driftsutgifter. I 2013 var utgiftene til kulturdepartementet 9,7 milliarder. Man skulle tro at kostnadene skulle gått ned med tanke på den massive teknologiske utviklingen vi har hatt de siste årene.

Dette er beskrivelsen av kulturdepartementet man finner på deres hjemmeside. «Kulturdepartementet (KUD) har ansvar for den statlige politikken og forvaltningen på områdene kultur, likestilling og diskriminering, opphavsrett, medier, idrett, frivillig virksomhet og pengespill og lotteri»
Personlig synes jeg nesten vi burde legge ned hele kulturdepartementet. Den teknologiske utviklingen har gjort det slik at de fleste av disse punktene kunne vært styrt bedre, og mer kostnadseffektivt av det private næringsliv.

Dette er ett annet sitat fra hjemmesiden «Film og andre audiovisuelle produksjoner er viktige kulturelle kommunikasjonsmidler og kunstneriske uttrykksformer». Jeg er 100% enig, men dette er ikke noe en statelig institusjon bør stå ansvarlig for. Dette bør være opp til befolkningen å finansiere og bringe fram prosjekter som er interessant for folk flest med private midler. Ikke med skattepenger.

Skattenivået i Norge er for høyt. Vi betaler så det svir for varer som i resten av verden kan kjøpes for en brøkdel. Unge har problemer med å komme seg inn på boligmarkedet å statelig reguleringer gjør det vanskelig for alternative finansieringsmodeller å slippe fram.

«Hva med spleiselaget?»
Spleiselaget er vel å bra, men når staten er så frekk at de tar skattepengene å f.eks gir 145 000 skattekroner i kulturstøtte til AUF slik at de får laget ny kampsang er det vel kanskje på tide å kutte statens evner til å bevilge penger til ubrukelige formål. Staten misbruker tillitten til skattebetalerne når de gang på gang bevilger penger til dø fødte prosjekter eller prosjekter med en klar politisk agenda.

Staten har forbrukermønsteret til en 6-åring. Sløsing, sløsing og mer sløsing.

Hva med helsevesenet?


Ett offentlig helsevesen er vel og bra, men at det fungere bra i Norge er nok å ta litt hardt i. I Norge må du vente på helsevesenet, mens i realiteten burde helsetjenestene stå klar for å hjelpe deg, med tilstrekkelig kapasitet. Den eneste måten å oppnå dette på er å la det private helsemarkedet slippe frem. Alle som har vært på legevakten vet jo at med mindre man bryter seg frem eller ligger livløs på gulvet må du mest sannsynlig vente i timevis før du får hjelp.
 

Når jeg dro på legevakten med akutt blindtarmbetennelse fikk jeg beskjed om å vente. Almenntilstanden min var ikke særlig bra, å når jeg endelig slapp inn til legen etter ett par timer venting på venterommet ble jeg sendt med ambulanse fly til nærmeste sykehus hvor jeg ble operert relativt raskt. At jeg fikk operasjon var vel og bra, men for min del kunne dette for godt nokså galt om blindtarmen hadde sprukket på venterommet til legevakten.

«ikKE vÆr Så gjErRig LiSThaUg»

Politikere som Moxsnes snakker om at vi ikke skal være gjerrig med helsevesenet vårt. Samtidig som de motarbeider det private næringslivet som faktisk betaler for mesteparten av godene.

I ett intervju med natt og dag snakket Moxnes om at han ønsket at det var slik at «man kunne velge sin egen sjef». La oss bruke tenkeboksen litt å se på hvorfor ikke dette er en så god ide.

Se for deg at du starter en bedrift. Du har spart i 2 år for å ha startkapital for å sette i gang med drømmeprosjektet ditt. Du vet at sjansen for å lykkes er minimal, men du ønsker å gjøre ditt beste for at business ideen din skal bli en suksess. Etter 2 år med hardt arbeid daglig fra morgen til kveld er du endelig i en posisjon hvor bedriften din generere ett bra årsresultat. Du har 20 ansatte som alle jobber for deg og du er oppført som dagligleder.

Men så får de sosialistiske partiene i Norge for seg at de ønsker en flat struktur slik at man skal føle seg hjemme på sin egen arbeidsplass. De sier at de ønsker mer makt til arbeiderne og at det må bli slik at de som faktisk generere verdiene får mer innflytelse over sin egen hverdag. For å oppnå dette blir det opprettet en ny lov som sier at alle arbeidere skal ha mulighet til å kollektivt velge sin egen leder.

På arbeidsplassen går de fleste godt overens, men en av arbeiderne, Bjørnar, har av en eller annen grunn begynt å mislike deg og alt du står får. Han sprer løgner om deg, men du har ingen grunnlag til å sparke han ut av din egen bedrift så han blir værende. Etter ett par måneder med ryktespredning har de andre i firmaet også begynt å mislike deg, og de stemmer for at Bjørnar skal bli den nye sjefen.

Du nekter, men etter en kostbar rettsak blir du med makt fjernet av myndighetene fra din egen bedrift. Bjørnar tar over styringen, etter 2 måneder er bedriften som du satset alt du hadde for å opprette gått konkurs. Alle de ansatte står nå arbeidsledig, alle pengene du hadde investert i bedriften er borte og alle de ansatte er nå avhengig av hjelp fra NAV.

Argumentet som Moxnes kom med var at siden du skulle kunne velge de som styrer landet bør man også kunne velge hvem som styrer bedriften. Forskjellen kjære Moxnes er at myndighetene er finansiert av skattepenger. Private bedrifter finansierer myndighetene. Vist myndighetene gir meg midler til å starte bedriten min kan jeg gjerne gi fra meg makten i selskapet mitt vist de ansatte ønsker det.

Er du en grunder IKKE STEMME RØDT eller SV!

Om du stemmer på disse sosialistiske partiene kan det være at du om noen år må overgi selskapet til myndighetene. Sosialisme fungere ikke, Norge er ett sosial demokratisk land, men vi leker med ild når vi innfører flere og flere sosialistiske lover vært år som stripper bort dine rettigheter som ett individ. «Det finnes veldig mange ubrukelige sjefer som er innsatt av ledelsen» sa Moxnes i ett intervju. Det morsomme er at disse finner du i hovedsak i offentlige subsidierte bedrifter. Bedrifter i det private næringsliv som ikke skaper verdi, visner naturlig bort.

Utsagn som «mindre forskjeller, mer rettferdighet» er også helt på vill spor. Forskjeller er ikke i seg selv en dårlig ting, og folk som faktisk jobber og står på må vel kanskje ha en mulighet til å tjene penger om de ønsker det. At folk som Elon Musk er milliardærer er vel kanskje ikke en så dum ting? Ett sant geni som jobber med utvikling av teknologi som kommer oss alle til gode, det er kanskje ikke så dumt. Vi kan ikke skape ett samfunn hvor folk som Elon Musk, Bill Gates og Steve Jobs ikke får lov å eksitere. Alle tre har skapt teknologiske nyvinninger som har gjort de fattigste blant oss rikere. «Tidevannet løfter alle båter». Vist du ikke kan tolerere at noen er rikere en deg er det deg det er ett problem med. Som en liten sidekommentar vil jeg også si at det er en grunn til at vi ikke har slike folk i Norge.

Jeg sier ja til skatt for å finansiere veien våre, rettssystemet, bygging av annen infrastruktur og forsvar. Men at vi som skattebetalere skal finansiere kunst og kultur eller millionlønn for yrkespolitikere er bare tull.

Jeg skal stemme liberalistene, for det virker for meg som at de er det eneste partiet som ser at myndighetene sløser med skattepengene våre. Jeg håper du gjør det samme. Samtlige andre partier snakker om offentlige tilbud som at pengene vokser på trær. Stemmer du rødt er det kanskje din frihet og det du liker å gjøre på fritiden som må vike om noen år, i likestillingens navn. Stem heller på liberalistene. Du bør kunne styre ditt eget liv så lenge du ikke skader andre.

Jeg håper du gjør din egen research og ikke bare leser artiklene i dagbladet og VG, hvor Liberalistene blir fremstilt som sexsistiske tullinger.

Sjekk også ut Liberalistene sin facebookside og søk etter liberalistene i din kommune: https://www.facebook.com/liberalistene/
Sjekk også ut hjemmesiden:
https://www.liberalistene.org/

Sjekk også ut din lokale kommunes «Liberalistene». Liberalistene er grunder partiet over alle grunder partier. Ditt liv, ditt valg!

Advertisement