Guide: Hvordan sette opp en hjemmeside! Del 2 – Sett opp ett domene.

Advertisement

Søk opp domenet du ønsker!

Første steg til å sette opp en hjemmeside er å velge domenet du ønsker. Ett domene er ganske enkelt måten folk kan «nå» hjemmesiden din.

www.fattigfransen.no er ett eksempel på ett domenenavn.
Bruk denne linken så sparer du 110 kroner. Om domenet ditt er ledig vil du bli sendt videre til en side hvor du kan velge hosting pakke. Om domenet ikke er tilgjengelig må du komme opp med et annet navn for din hjemmeside. Jeg valgte domenet www.drinkbloggen.no.

Hosting provideren vi skal bruke er one.com de har en veldig god email-klient, eksellent kundesupport og et veldig enkelt brukergrensesnitt. Men du kan fortsatt sette dine egne DNS innstillinger om du har en heroku app for eksempel som du ønsker et personlige domene for.

Før du går gjennom alle stegene kan det være greit å bare skumme alle posten. Tar ikke mer en noen minutter.

Velg hosting pakken

Etter at du har valgt domene må du velge hosting pakke. Det er 3 forskjellige leveler du kan velge mellom, men start med «Hosting begynner». Dette er et helt nytt venture så trafikken vil ikke være betydelig. Etter att du har valgt «Hosting Begynner» vil du senere i check out prosessen bli spurt om å oppgradere til «WordPress pluss». Trykk oppgrader. På denne måten  får du en ekstra gratis «trial» måned. Du kan sette opp wordpress manuelt, men det er endel fordeler med å gå for denne pakken, den største fordelen er at du sparer tid.

Legg til add-on «Backup og gjennopprett»

Etter at du har valg hosting pakken vil du bli vist en masse up sells. Den eneste add-on du MÅ ha er «Backup og gjennopprett». Du tenker kanskje at det ikke er nødvendig. Men det er få ting som er så kjipt så å miste måneder med arbeid bare fordi du ikke ønsker å betale 16 kroner ekstra i måneden.

Når det er gjort klikk «Fortsett» oppe i høyre hjørne.

Legg inn kundeinformasjon

Neste steg er å legge til kundeinformasjon. Om ut har ett selskap eller enkeltpersonforetak er det lurt å sette det opp under firmaet ditt.(Så lenge det er relevant). Om dette er ditt personlige prosjekt å du ikke har noen form for foretak kan du ganske enkelt velge privatperson.

Nederst på siden blir du spurt om å legge til e-postadressen din. Du vil bli sendt en lenke på mail hvor du kan opprette ett passord.

 

Godkjenn Norids Egenerklæring

Om dette er din første hjemmeside vil du bli spurt om å godkjenne Norids Egenerklæring. Les gjennom den og klikk godkjenn. Norid er de som drifter registeret for norske domenenavn.

Ikke bruk unødvendig støtende språk. Om du har ett helt uskyldig navn og ett enkelt .no domene har du lite å frykte. Pass på at du ikke bruker kjente merkenavn i domenet ditt,offentlig institusjoner kan du heller ikke «henvise» til. I bunn og grunn bare ikke vær en drittsekk og ikke prøv å utgi deg for noen du ikke er.

Kan være greit å skumme gjennom: https://www.norid.no/no/regelverk/navnepolitikk/vedlegg-a/

 

Godta alle betingelser

Les gjennom betingelsene til one.com å trykk godta. Etter du har gjort alt dette har du nok fått mailen for å opprette et passord. Sjekk mailen din og spam-mappen din.

Sett opp epost konto

Det tar ca 1. døgn fra du har kjøpt et domene til alle tjenestene er aktiviert, derfor kan vi ikke opprette wordpress siden enda, men det vi kan gjøre er å sette opp en epost konto.

Gå til one.com klikk «Kontrollpanel» oppe i høyre hjørne.

kontrollpanel-lneke
Klikk «Epost administrasjon».

epostadmin

Deretter kan du ganske enkelt fylle inn navnet du ønsker og lage et passord for din nye konto.

Sett opp videresending av epost

Du kan også sette opp videresending av email. Gå tilbake til epost administrasjon. På raden hvor email din er klikk på «Rediger». Du vil bli tatt til en ny skjerm hvor du nå kan velge checkboksen hvor det står «Ønsker du at e-post skal videresendes til andre epost kontoer?». Klikk «Ja». Under vil dette poppe opp ett lite vindu hvor du kan fylle ut e-postaddressen du ønsker skal motta all email som blir sendt til din nye epost konto.

Installer wordpress

Etter 24-timer bør alt være klart og du kan sette opp wordpress siden din.

2000px-WordPress_logo.svgWordPress installasjon hos one.com er super enkelt. Å det er faktisk så enkelt som å klikke på en knapp. Det eneste du trenger å gjøre er å velge språket for wordpress installasjon og bloggens plassering.

Med plassering er det snakk om «underdomener». I utgangspunktet trenger du ikke fylle ut ett underdomene, men vi kunne for eksempel satt opp en side som het «oppskrifter.drinkbloggen.no».  Et annet eksempel kunne vært «app.drinkbloggen.no». Men for nå installerer vi ganske enkelt wordpress slik at siden vår kan nås på www.drinkbloggen.no

Trykk Installer. Det vil ta et par sekunder, deretter vil du bli sendt til en side hvor du kan konfigurere din wordpress installasjon. Dette er temaet for neste post. Da skal vi sette opp wordpress. Velge ett «wordpress-tema». Publisere vår første artikkel. Å snakke litt om ting som kan være kjekt å vite når det kommer til bruk av wordpress.

Om du har skummet hele artikkelen klikk her så blir du tatt til siden for å søke opp ditt domene.

Klikk her for å gå videre til del 3

Advertisement