Guide: Hvordan sette opp en hjemmeside! Del 3 – Konfigurer WordPress!

Advertisement

Etter 24 timer skal alt være klart for deg slik at du kan ta i bruk wordpress siden din. Den offisielle tiden one.com gir er 24 timer men etter min erfaring tar det sjeldent mer en ett par timer før de har satt opp alt slik at du kan konfigurere wordpress.

Om du tidligere fikk opp en feilmelding hvor det sto at siden ikke kunne nås vil du nå kunne trykke på «Wp-admin» under 1-klikks WordPress-installasjon. Du vil da bli sendt til en side hvor du kan begynne å konfigurere wordpress. Om feilmeldingen fortsatt vises må du vente 24-timer.

1-wordpress

handlinger

Om siden fremdeles ikke vil lastes inn kontakt one.coms chat-support. De er tilgjengelig via chat 24/7.

Om du får opp denne skjermen:
notprivate

Klikk i addresse feltet og erstatt https:// med http:// . Klikk deretter enter. Senere må vi fikse slike at alle forespørsler til siden din blir gjort over https. Dette er veldig enkelt og du vil lære dette i del 6

Du burde nå ha kommet til denne skjermen.

 

setup

Brukernavnet vil bli vist under postene du publisere som default. Så velg noe som gir mening.

La wordpress generere et tilfeldig passord for deg. I og med at wordpress er en såpass standardisert plattform vil du bli forsøkt hacket, 100% garantert. Så det derfor viktig at du velger et sterkt passord som har liten sjanse for å bli hacket. Unngå bruk av ord, bruk tall, små og store bokstaver om du absolutt vil sette ditt eget passord manuelt.

Bruk email-adressen vi opprett tidligere. Du bør unngå å bruke dine personlige e-postadresse. Dette er både med tanke på sikkerhet og for å unngå spam.

Når alt er fylt inn klikk neste

Grunnleggende informasjon om siden din

innstillinger

Det neste vi må fylle ut er tittel og tagline. Tittelen din vises på startsiden som default i de fleste temaer. Tagline er det samme som et «Slogan». Fattigfransen sin tagline er «Veien til økonomisk frihet».

Feltet «Synlighet i søkemotorene» lar du stå som er. Denne luken må du IKKE huke av. Du vil være synlig, det er liksom litt av poenget her. Godta vilkårene og trykk fortsett. Det neste steget du må ta er å velge ett tema. Jeg valgte temaet «Artistry» til å begynne med. Du kan alltid bytte tema senere. Så bare velg noe som ser ok ut.

Personlig anbefaler jeg at du bytter tema senere. One.coms egne temaer har i min erfaring vært litt buggy. Så senere skal vi også gå igjennom hvordan du bytter tema.

 

innstaller tema

Hold musen over temaet du synes ser greit ut å trykk deretter installer. Om du nå går til hjemmesiden din, vil du se at nettstedet ditt nå kan nås.

 

Endre permalenke struktur

Det er en ting til vi skal endre før vi går videre. Vi må endre hvordan nye innlegg vises i adresselinjen. Dette er kun for søkemotorene. Dette er hvordan defaulten ser ut om vi skrever ett innlegg med tittelen «Test innlegg» www.dittdomene.no/2018/09/23/test-innlegg/.

Dette er unødvendig langt å en dårlig struktur. Strukturen vi ønsker på lenkene våre er  www.dittdomene.no/test-innlegg

Ingen bryr seg om når innlegget er skrevet. De bryr seg kun om at informasjon er relevant. Lenken er ikke plassen å vise når innlegget er skrevet.

Får å endre dette, gå til dashbordet ditt.

Klikk på denne linken oppe i venstre hjørne

Skjermbilde

Klikk innstillinger i sidemenyen.
klikk-instillinger

Klikk permalenker.
permalenke

Huk av denne raden på permalenke siden.
huk av rad

Trykk deretter på Lagre endringer.

Du vil nå ha en søkemotor/google-vennlig lenke struktur som gir mening og som kun inneholder relevant informasjon.

I det neste innlegget skal vi lære hvordan vi kan opprette en «Om» og en «Kontakt»-side.

Klikk her for å gå videre til del 4.

 

 

Advertisement