Ett nytt tiltak for å nå målet mitt!

Advertisement

Jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt. Savner litt struktur i hverdagen min, noe jeg tror er mye grunnet min ekstremt varierende arbeidsplan. Noen dager jobber jeg natt, andre dager ettermiddag. I tillegg er det ofte at jeg snur døgnet mitt på ekstremt kort varsel. Jeg satt meg ned å tenkte litt over hva jeg vil fokusere på de neste månedene.

Nederst finner du sjekklisten som jeg har hengt på kjøleskapet mitt som jeg skal krysse av hver dag. Håpet mitt er at dette skal gjøre at jeg på sikt får gjort mer, at jeg blir mer bevisst og at jeg kanskje får en litt ryddigere hverdag, både bokstavelig og i den litt mer metaforiske forstand.

1. Jeg vil spille mer piano.
Det å spille piano har gitt meg ekstremt mye etter bruddet mellom meg og min ex. Jeg har lyst å starte å øve litt igjen slik at jeg kan bli så flink som jeg var teknisk som når jeg studerte på konservatoriet. Å spille musikk er også noe som ofte er omtalt som noe som bedrer de kognitive evnene våre. Du bruker hele hjernen, du får i teorien bedre konsentrasjon, det er morsomt hukomelses arbeid, det er sjarmerende og forbedrer selvdisiplin.

På slutten av hver uke skal jeg laste opp en video til youtube hvor jeg spiller piano. Noe som jeg faktisk syns er litt ukomfortabelt enda. Noe som jo selvfølgelig er hele poenget.

2. Jeg vil fokusere på trading
Jeg har satt opp flere punkt i forbindelse med trading. Det viktigste punktet er at jeg skal papertrade på simulator minst 1 time hver dag. Jeg skal også skrive en trading journal de dagene jeg trader aktivt. Har pause nå inntil videre da. Men skal fortsatt researche aksjer, forberede tradingdagen og papertrade daglig.

3. Mitt sosiale liv
Jeg har en tendens til å bli alt oppslukende. Det kan ikke fortsette. Så håpet mitt er at ved å ha denne sjekklisten kommer jeg til å bli flinkere å være litt mer sosial. Noe jeg har oppdaget at jeg egentlig er ganske flink til.

4. Gjøre ting jeg ikke har gjort før
Jeg har gått å tenkt på denne ideen før. Ganske enkelt. Jeg vil gjerne gjøre noe en gang i uka som utfordrer meg eller som jeg ikke har gjort før. Denne uka har jeg f.eks meldt meg inn som medlem på treningssenteret Actic. Noe som kanskje ikke høres ut som mye. Men det er mange ting med ett treningssenter som jeg ikke liker. Jeg er foreksempel ikke så glad i bakterier. Men jeg er veldig glad for at jeg ikke er så ille som før. Exen min hjalp meg ganske mye her og jobben min nå som vekter er jo eksponeringsterapi så det holder. Begynner egentlig å få ett ganske normalt og sunt forhold til bakterier akkurat nå.

5. Helsen min

Jeg prøver å bli flinkere til å få nok søvn og ikke takke ja til all jobb hvor jeg må snu døgnet mommentant. Jeg har også mål om å trene 3 ganger i uken. Hadde egentlig lyst til 5 men prøver liksom å balansere og ikke bli så alt oppslukende i det prosjektet.

Jeg skal også begynne å meditere. Jeg vet ikke om det er noe som kommer til å gi meg noe, men faktumet er av alle bøkene jeg har lest de siste månedene nevnes meditasjon i 90% av tilfellene. Jeg føler at jeg må gi det en sjanse. Så målet mitt er 10 min  hver morgen når jeg står opp hvor jeg bare skal fokusere på å puste.

Ellers skal jeg lese litt hver dag. Noe jeg har gjort konsikvent de siste månedene. Har lest og hørt totalt 33 bøker de siste 2 månedene. Og dette er noe som har vært ekstremt givende og er noe jeg ikke kommer til å stoppe med det første.

Advertisement