En spesiell type idoti, Optimisme!

Advertisement

Av og til kan jeg ha en tendens til å ta meg vann over hodet. Jeg er også veldig ubeslutsom, og litt av problemet er at jeg av og til kan være litt for okei med å bli satt tilbake en uke eller fire.

Det kan være ganske skremmende å starte på ett nytt prosjekt eller tilegne seg en ny egenskap. Ofte gir det nok ikke mening for de som står på utsiden å ser inn. Og veldig, veldig ofte er det nok en god dose uvitenhet som må til for at man skal kunne lykkes. Med det mener jeg rett og slett at for å i det hele tatt starte må man på en vist nivå være litt naiv for å komme i gang. Hadde jeg forutsett alle problemene jeg ville fått på forhånd før startet og tradet aksjer eller startet å lære meg å programmere, ja da hadde jeg nok ikke startet «reisen» til å begynne med. Men som sagt er det en spesiell type idioti som skal til. En god dose optimisme og uvitenhet. Å kaste seg ut i åpent farvann er veldig skremmende. Spesielt når du har et ørlite kontrollbehov slik som meg.

I dag fant jeg ut at data strukturen jeg idag har implementert i appen kanskje ikke nødvendigvis er den beste om jeg plutselig skulle få veldig mange brukere på kort tid. Jeg vil helst  ikke komme i den posisjonen hvor jeg finner ut at appen ikke skalerer så bra som jeg hadde tenkt. Noe som er en reell mulighet. Dette er den første appen jeg lager hvor jeg har tilrette lagt for å sende  såpass store mengder data på kryss å tvers. Det er ganske mange forespørsler som sendes fra appen de første gangene man bruker den for å hente inn data på varer. Jo mer appen brukes jo mindre vil den i praksis måtte gå til en ekstern ressurs for å innhente vare info. Selv om det er en del av meg som gleder meg til å slippe appen er det også en veldig stor del av meg som gruer meg. Men jeg vet egentlig at det beste er å få ut appen så fort som mulig men det er fortsatt veldig tungt å gi slipp på noe som ikke føles ferdig.

Når appen er sluppet blir det veldig vanskelig å migrere datastrukturen i noen betydelig grad. Noe som gjør meg litt små nervøs. Jeg frykter at det er noe innlysende jeg har glemt, eller at folk bruker appen på en måte som jeg kanskje ikke hadde forutsett som vil sette press på punkter hvor jeg kanskje hadde regnet med en mindre work load.
Det er en ganske skremmende tanke. Selv med bare 1 000 brukere er det en veldig stor datamengde som sendes via serverne min. Appen er også ganske feature rik om jeg skal si det selv, og jeg er veldig stolt over hva jeg har klart å lage helt på egenhånd. Jeg håper bare at appen fungere så godt som jeg håper i den virkelige verden. Siden mitt budsjett er veldig lavt, har jeg på en måte ikke tilgang til veldig mange av de fordelene litt mer drevne app utviklere har tilgang til.

Jeg er vel ofte idotisk ambisiøs og denne gangen er vel ikke no unntak. Målet mitt er å pulverisere Mattilbud appen, som er min største konkurent. Etter hva jeg har forstått har de gjort det veldig sterkt og de har i skrivende stund 200k brukere. Så de har med andre ord gjort en veldig god jobb å markedsføre appen sin.  Nå er ikke jeg en veldig stor fan av appen. Når den kom ut var jeg veldig giret og jeg tenkte at det var en veldig god MVP, men så stagnerte liksom utviklingen. Det er en ekstremt enkel app, men det er litt av problemet kanskje det er det folk vil ha… Det kan være at jeg har laget noe som ikke appellere til så mange. Det får vel tiden vise. Men vist noen av Mattilbud utviklerne leser dette. I’m coming for you!

Vist du har lyst å hjelpe meg å overgå mattilbud appen (På android i første omgang) hadde det vært helt fantastisk om du hadde vært villig til å gå å like facebook siden til appen. Jeg er veldig nervøs for å gjøre noe som helst markedsføring, og jeg er litt redd for å markedsføre appen til venner og bekjente. Fremmed folk er en veldig enkel, men selvfølgelig også en veldig feig løsning. Og å markedsføre ting, skrike med åpent gap om et produkt som jeg ikke føler er ferdig er veldig vanskelig for meg å gjøre til kjent venner og bekjente. Det er også veldig trist. Fordi jeg vet jo også at det er nødvendig med tanke på markedsføringsbudsjettet jeg har som er 0 kroner i skrivende stund.

Men som sagt vist du ønsker å hjelpe meg litt nærmere målet mitt med å pulverisere mattilbud appen på rankingene i play store. Hadde jeg vært ekstremt takknemlig for en liten tummel opp på facebook 🙂 Vist alt går etter planen skal appen være ute i begynnelsen av neste uke allerede. Så om du har Android og er som meg, en fattigfrans som ikke liker å kaste bort penger har du noe å se fram til.

https://www.facebook.com/tilbudslistenapp

Advertisement