En ny handleliste app!

Advertisement

Den siste tiden har ikke vært så lett for meg økonomisk. Jeg var svært uheldig en periode og hadde plutselig uforutsett utgifter på godt over 30 000 kroner over en liten måned. Jeg var svært uheldig og kræsjet en bil, eller for å være presis så rygget jeg vel i en stolpe. Kort fortalt måtte jeg betale 10 000 kroner i egenandel på bilen og litt over 2000 for stolpen. Jeg fikk to sykler frastjålet og joggeskoene mine ble også stjelt fra treningsenteret, derretter knuste jeg skjermen på telefonen.

De sier jo at en ulykke sjelden kommer alene men det får da være måte på. Siden alle disse tingene dukket opp er jeg nok en gang i sparemodus. Jeg har tenkt veldig mye på forbruket mitt og det jeg skulle ønske var at jeg hadde en database med alle kjøp jeg har gjort for å få ett prisestimat på hva jeg bruker penger på eller for å kunne svare på spørsmål som «Om jeg ikke hadde kjøpt godteri i 2015 hva kunne jeg spart»?

Svaret mitt er en app. Nærmere bestemt en handleliste app.

Dette er hovedegenskapene til appen.
1. Brukeren kan søke opp spesifikke produkter f.eks «Tine Lettmelk 1,7L»
2. Brukeren kan legge inn varer i en handleliste og få et prisestimat på hele handlelisten eller enkelt produkter.
3. Alle tilbudsavisene fra de store kjedene(Rema, Coop, kiwi, joker etc…) skal være tilgjengelig i appen.
4. Brukeren skal kunne sortere ut f.eks alle kyllingprodukter å få et samlet resultat fra alle kundeavisene med kun kylling.
5. Kunden skal kunne legge inn produkter i handlelisten rett fra tilbudsavisen.

Det er veldig mange ting jeg kunne tenkt meg å gjøre. Noe som kunne vært kult hadde vært å foreksempel ha mulighet til å foreslå endringer i handlelisten basert på kriterier som pris eller sukkerinnhold..

La oss si at handlelisten til en bruker ser slik ut.
– Pepsi max 30kr
– 2 x Nora Syltetøy 70 kr
– Eldorado Mais 3pk 20kr

Det kunne vær kult om brukeren kunne fått ett lite varsel som sier, «Her kan du spare 57 kroner» og foreslå:
– Xtra cola 20 kroner
– 2x Xtra Syltetøy 28kr
– Coop mais 3px 15kr

Om jeg klarer å overbevise brukeren om å sende inn kvittering eller legge inn data fra handleturen tror jeg man kunne bygd noe som virkelig kunne hjulpet mange.

Jeg har også lyst til at alle handlelister som faktisk handles inn registeres i en egen lokal database på brukerens enhet slik at brukeren kan få informasjon som foreksempel ukentlig gjennomsnittsforbruk fordelt på kategorier. For å svare spørsmål som. «Hva om jeg ikke hadde drukket Pepsi max, hva hadde jeg spart over de siste 3 månedene?» eller «Hva hadde jeg spart om jeg sluttet å røyke for 3 måneder siden?». Man kunne også hadd predefinerte forhold eller foreksempel definerert ett sett med forhold som»sløs».  Foreksempel inkjøp av brus, godteri,  og tobakksvarer. Så man kan si. I 2016 kunne du spart 50 000 kroner.
Er dette noe som hører intressant ut? Tenkte det kunne være greit å føle litt på temperaturen om det var flere av dere økonomiblogg lesere som faktisk hadde vært interessert i noe som dette. Jeg lurer også på, er det noen av dere som har brukt handleliste apper tidligere, hva likte dere, og hva skulle dere ønske var anderledes?

 

Advertisement