zi8-e3qj_rm-cristian-newman

Det er lett å bli demotivert

Advertisement

Jeg er på besøk hjemme i Alta og det er faktisk sjelden noe godt som kommer ut av at jeg er på besøk. Jeg har noen virkelige gode venner her som alltid er korselig å se, men det ender nesten alltid med at rutinene jeg har bygd opp, kostholdet og treningsregimet mitt går rett i dass. Folkene i Alta er også veldig trangsynte og jeg føler det er få det går an å snakke til uten at man får tredd janteloven godt ned over hodet.

Jeg er litt smålei, og nå syter jeg litt, men jeg er litt smålei av at folk alltid skal komme med tips. Tips om hva jeg burde bruke tiden på å programmere, tips om hvordan jeg bruker pengene mine. Her er ett tips fra meg. Å vektlegge ett tips fra noen som har en løsning på ditt problem, som du har gått å tenkt på i ukesvis eller månedsvis er sjelden verdt å utforske. En gang i blant kan noen komme med noe du ikka har vurdert, men vanligvis, 9/10 ganger er det bortkastet tid. Folk flest baserer tipsene sine på ting de har sett fungere i fortida. Noe som ikke alltid er en god strategi. Som jeg har sagt før vil jeg heller være først enn best. Trading, programmering, spiller ingen rolle. Fra et økonomisk ståsted er det nesten utelukkende alltid best og være først. Når folk gir deg tips på hvordan du bør gjør noe, er det nesten alltid en blåkopi av noe de har sett før. Og det er dessverre som oftest bortkastet tid.

 

Det er mange neisayers. Jeg får en god del mail fra folk som leser bloggen, og det er stortsett bare possitivt, men her om dagen fikk jeg en mail fra en som i grove trekk beskyldte meg for å skrive bloggen for økonomisk gevinst. Noe som bare er helt idiotisk. Tro meg om målet mitt vare å tjene penger på bloggen ville du aldri lest dette innlegget. Jeg ville skrevet om hvordan du kan tjene 3% i måneden på pengene dine istendfor 3% i året. Noe som jeg mener er ett latterlig lavt mål. Jeg ville promotert en mer tradisjonell tilnærming til pengebruk. Dette er ikke en blogg for folk flest. Jeg er takknemlig for de som har valgt å tagge med, men jeg skriver bloggen for min egen del. Det er mange innlegg som aldri ser dagens lys, men av og til skriver jeg noe som jeg føler hadde vært en lettelse og vite at noen andre en meg har lest. Jeg tjener litt penger på bloggen og det dekker utgiftene for “hosting” av sidene mine. Men tro meg tiden jeg bruker her kunne vært bedre brukt om målet var å tjene penger.

Som sagt tidligere tror jeg ikke nødvendigvis på å spare 20 kroner på kjøttdeigen din for å spare til pensjon er den smarteste veien å gå. Jeg vil heller prøve å tjene 20 kroner ekstra og tenker litt sånn at om jeg ikke klarer det en gang kan jeg like greit gå bak garasjen. Misforstå meg rett. I perioder hvor det har vært viktig for meg å spare hver eneste krone har jeg absolutt gjort det. Og jeg tror at det er perioder hvor dette er bra. Men av andre grunner en man kanskje skulle tro.

Noen ganger er det veldig tungt å være “selvstendig” og i starten ser man kanskje ikke noen som helst økonomisk gevinst. I perioder jobber du kanskje ukesvis på noe uten noen garanti for at du vil se en eneste krone i gevinst fra tiden du har puttet inn. De fleste krever en lønnslipp fra en arbeidsgiver for å løfte en finger, noe som jeg mener er hovedgrunnen til at det er så mange som føler seg utilfreds. De fleste vil ha sikkerhet. De fleste klager over for dårlig lønn. At “systemet” ikke fungerer. Jeg er møkklei av å høre det. Neste gang du klager over lønna de, sett det litt i perspektiv. Hva er det egentlig du gjør. Det som er litt gøy her er at de som klager over lønna si har yrker som jeg mener i all hovedsak er ubrukelig, og forhåpentligvis kommer til å bli erstattet av en maskin om noen få år. Som jeg har skrevet før. Sysselsetting for sysselsettingens skyld er noe av de mest irriterende og idiotiske “verdiene” vi som samfunn opererer under.

Jeg synes det er ironisk når jeg får melding fra folk som kaller meg grisk og gjerrig. For det første får jeg ikke betalt for timene jeg jobber, jeg får betalt for verdien jeg skaper. Lager jeg noe som er crap får jeg crap betalt. Lager jeg noe som er bra og nyttig har jeg mulighet til å tjene mer. For det andre bruker jeg nok dessverre mer penger på andre en på meg selv.

Ett litt rotet innlegg, men jeg følte bare for å lufte litt frustrasjon. Og jeg ser for meg at det er mange “skapere”(noe jeg skriver med en klump i halsen) som føler det likt som meg. Vist du er av den kreative typen vet du hvor hardt det er å vise fram ideene dine, men jeg vil oppmuntre deg til å fortsette selv når det virker som at andre rundt deg kanskje har gitt opp. I begynnelsen, uansett hva du skal gjøre er det alltid en periode hvor du må være din egne største fan. De fleste trenger å se ideene dine validert av andre før de hopper om bord, noe som kan gjøre det utfordrende å få ballen til å rulle, selv med en god ide. Du kommer til å tryne mange ganger, og feil mye. Men til tross for dette er det viktig å komme i gang.

FacebookTwitterGoogle+Share
Advertisement

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>