Denne endringen sparer meg 91 kroner og 3.5 timer pr måned!

Advertisement

En av mine daglige rutiner er å dra på treningssenteret for å trene. 14 av dagene i måneden har jeg en vanlig jobb. På disse dagene kjørte jeg denne ruten.

Jobb – Hjem – Trening – Hjem

Dette tilsvarer en avstand på 9.1 km.

Ved å ta med meg treningstøyet når jeg drar på jobb og dra rett fra jobb til trening.

Jobb – Trening – Hjem

Blir avstanden kun 4.4 km. Altså 4.7 km spart hver dag. Drivstoff prisen ligger nå på 16,25 kr/l. Dette gir en pris på 1,3975 kr/km. Så ved å kutte disse 4.7 km 14 dager i måneder er 65.8 km med unødvendig kjøring elimintert, 91 kroner er dermed spart, 3.5 timer er spart i tid og miljøet er spart for litt ekstra utslipp.

Dette er ikke ett veldig stort beløp, men det er uansett penger og tid spart og over tid vil selvfølgelig dette adde opp. Bare det å minke behovet for 91 kroner med inntekt eller ca 30 minutters arbeidstid er jo ett stort pluss. Ved å kjøre direkte til treningssenteret slipper jeg også rushtrafikk, noe som sikkert gjør at besparelsen faktisk blir endel større både i tid og penger.

Poenget med denne posten er ikke å vise hvor lett det kan være å spare penger på drivstoff ved å være bevist på kjøremønsteret ditt, men kanskje heller å gi ett lite inblikk i min måte å tenke på når det kommer til forbruk og hvor lett det kan være å spare penger bare ved å ta ett par minutter til å se på hva ting faktisk koster.

Advertisement