App IAP promoteringseksperiment, og litt om å tjene penger på apps!

Advertisement

Forlenge siden skrev jeg ett innlegg om en av de første gangen jeg tjente en betydelig sum på trading. Jeg var på jakt så var vel rundt den 15 september, jeg tradet HLNG på Oslo børs og tjente på jaktturen min like mye som jeg ville tjent i en vanlig jobb. Det var første gangen jeg hadde en slags AHA-opplevelse når det kom til trading og penger. Jeg tenkte at det var enkle penger, og det gjorde at jeg tenkte litt over hvorfor jeg jobber så mye når jeg kan gjøre dette istedet.

I dag hadde jeg litt samme følelsen. Jeg hadde et «pushvarslings eksperiment» i en av appene mine. Jeg satt ned prisene til 1 USD for en av in app purchasene for å fjerne annonser. Derretter sendte jeg ut en push varsel med ett varsel om at prisen var satt ned i en begrenset periode. Det var 250 salg på ca 7 timer noe som ikke er uhorvelig mye, men det er mer en jeg hadde tjent i en vanlig jobb og det er tildels passive penger.

Det var to ting jeg ville finne ut av. Hvordan ville responsen være i form av anmeldelsene i play store. Og hvordan vil push varsling fungere for å promotere en In app purchase.

Med tanke på anmeldelsene fikk jeg som forventet en negative tilbakemelding. En 1 stjernes review.

"The developer uses notifications to spam adverts for in app purchases."

Som forventet, men jeg merker at det er slike ting som gjør at jeg får en slags mangel på respekt for noen av brukerne mine. Det er litt «instant hate» følelse. Noe som jo ikke er bra. Bare for å gi litt kontekst, så har jeg i livsløpet til appen kun sendte ut 2 notifikasjoner… altså på over ett år, noe som jo absolutt ikke er mye. Stortsett er jeg veldig glad i brukerne mine, men når folk kaller meg grådig eller kommer med påstander som jeg føler absolutt ikke er sanne, kjenner jeg at jeg blir skikkelig lei meg og veldig sint. På en måte gjør det  det jo lettere å selge ting i appen, men på annen måte skulle jeg heller vært foruten. Uansett jeg har vel tjent snaue 300 USD hittil idag på appene og websidene mine totalt, altså annonser og IAPs. Noe som jo er veldig bra, men det er vel langt fra hva jeg vanligvis tjener. Men igjen, passiv inntekt er jo det jeg går får. Og som jeg har nevnt tidligere på bloggen prøver jeg å bruke tiden min på å bygge ressurser som kan gi meg en form for frihet i hverdagen.

Dette er også en av grunnen til at jeg liker Ad-revenue. Jeg liker at jeg på en måte ikke føler så stort ansvar for å opprettholde et prosjekt, med en gang jeg tar penger for noe føler jeg at jeg må støttet prosjektet ihvertfall et år.. minimum. Så 300 usd i app inntekt fra salg eller 100 USD i Ad-revenue. Tar jeg Ad revenue hver eneste gang!

Advertisement