Akkurat nå føles alt veldig tungt!

Advertisement

Jeg viste ikke helt hvor jeg skulle starte denne posten. For en uke siden ble jeg sendt til sykehuset med ambulanse fly. Jeg hadde en ligget med store mage smerter i mange mange timer og ble sendt med fly fordi jeg måtte til operasjon. Det var en veldig ukomplisert operasjon å alt gikk som planlagt. Nå har det gått ca to uker å jeg er vel egentlig tilbake til å fungere så og si normalt når det kommer til kroppsfunksjon. For et par dager siden fikk jeg vite at firmaet jeg jobber for mister kontrakten på plassen jeg jobber. Det betyr at jeg plutselig er uten jobb. Jeg tror ikke at det er noe stort problem om jeg skulle bli uten jobb.

For det første bruker jeg nesten ikke penger på annet en mat. Og for det andre om jeg skulle trenge en ny jobb føler jeg vel at jeg alltids skal klare å skaffe en. Men for å være helt ærlig har jeg den siste tiden vært ekstremt deprimert. Jeg har ikke tradet på veldig lenge men jeg så et trade i GBP/USD og SPX500 som jeg bestemte meg for å ta. Begge tradene panet ut og på en 4-5 timer hadde jeg tjent ca 500USD. Jeg tok også et par moment trade i et par cryptos (bitcoin og Etherum) og på noen dager hadde jeg tjent vel over 1000 USD. Dette høres vel og bra ut, men det gjør meg utrolig trist. Jeg føler meg veldig fortvilet fordi jeg har ikke lyst å «spille spillet». Jeg blir deprimert, fordi hver gang jeg gjør noe som jeg mener ikke gir noen verdi til samfunnet rundt meg går ting på roser og hver gang jeg bestemmer meg for å gjøre noe som jeg mener skaper verdi er det bare motgang på motgang på motgang. Om jeg er på youtube ser jeg for det meste på videoer «talks», intervjuer og foredrag med folk som Elon musk, Jeff bezos, Peter tiel og fra tid til annen får jeg opp videoer med unge grundere som selger konsumer produkter. Det er historier om folk som tjener tusenvis av dollar daglig. Og alt dette gjør meg bare trist. Jeg føler at systemet er ødelagt. Jeg begynner å bli veldig sliten av å prøve å være så idealistisk… fordi det er veldig veldig tungt. Det er ting med tanke på f.eks markedsføring som jeg ikke gjør fordi jeg mener at det kludrer til markedet. Litt av tanken har vært at jeg skal «koste min egen trapp», «holde mitt eget hus rent». Men å være en idealist når det kommer til denne typen ting er ikke noe som alltid gir mening om du tenker kroner å ører. Jeg har snakket før om at jeg prøver å være litt mer «kynisk».

Jeg føler meg utrolig deprimert og jeg vet ikke om jeg kan fortsette på denne måten så mye lengre. Tanken har slått meg oftere og oftere i det siste at jeg kanskje bare bør «spille spillet» som alle andre. Fordi jeg tror jeg kunne gjort en veldig god jobb.  Jeg har takket nei til maaaange annonsør som har ønsket å annonsere på bloggen. Et par bitcoin sider, et par trading platform og flere selskap som jobber med finans fordi jeg har følt at mange av disse sidene villeder forbrukerene. Det er sider jeg har latt være å bygge fordi jeg ikke følte det var etisk riktig. Sider som jeg kunne brukt en uke på å lage å de ville kunne generert en liten sum med penger ukentlig. Jeg gir bort gratis «premium» koder i en av appene mine daglig. Fordi jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig. Fra et business standpunkt er kanskje ikke dette alltid så lurt. Jeg ble tilbud en relativt stor sum for å bygge en liten applikasjon for ett lite firma. Det ville tatt meg ca 2 uker, men jeg takket nei til de også, fordi jeg følte at jeg ikke var retter person for jobben.

Jeg vet ikke om jeg har snakket så mye om dette før på bloggen. Men en av grunnene til at jeg valgte å velge bort daytrading fremfor programmering var at jeg ønsket å gjøre noe som faktisk skapte verdi. Daytrading er vel en av de få tingene man gjør hvor man (etter min mening) ikke tilfører noen som helst verdi. Det er veldig mange som er av den oppfatning at daytradere gir likviditet til investorer, noe som jeg tror er tildels sant, men alt i alt så tror jeg at den negative effekten er ganske mye større en den positive. Jeg skulle likt å sett noen gjør en skikkelig analyse av denne påstanden men jeg tror at fundemantal analyse ikke fungerer mer. Det er for mye trading som foregår av computere som tar beslutninger bassert på datamodelle, modeller som ikke nødvendigvis representerer den faktisk verdien i et selskap men ting som f.eks sentiment analyser på sosial medier(altså hype med andre ord). Maskinlæringsmodeller er også for fult også komme til trading verdene. Mange trender(tror jeg) er kunstig drevet fram av maskiner som trader markedet automatisk.

Jeg er veldig sliten for tiden og jeg har vurdert om jeg kanskje skal ta en måned eller to som et prøveprosjekt hvor jeg skifter innstilling helt til å bli ett mer kynisk opportunistisk medlem av samfunnet. I det siste har tvilen også sneket seg inn å fått meg selv til å spørre kanskje den eneste måten jeg kan gi noe av faktisk verdi til samfunnet er ved å ta penger ut av et annet marked å sette de bak noe jeg virkelig tror på.

Jeg er veldig veldig sliten for tiden, og er ikke helt sikker på akkurat hvordan jeg blir å fortsette fremover.

Advertisement