En 100% gjennomsiktig økonomiblogg = lavt forbruk?

Advertisement

Fra og med 1. desember skal jeg begynne å laste opp all informasjon jeg selv har om min økonomi. Målet er ett helt gjennomsiktig innsyn inn i min private økonomi.

I dag loggfører jeg alle kjøp jeg gjør og har opprette forskjellige «kontoer» i excel. Jeg skal gjøre denne filen tilgjenngelig sånn at de som ønsker kan gå inn å se hva jeg har brukt penger på. Målet er selvfølgelig å kutte mitt eget forbruk. Siden alle har innsyn tror jeg det blir letter å ikke sløse penger på unødvendige ting.

Mitt budsjett i Excel
Grønt beløp betyr at jeg har penger igjen å bruke.
Rødt beløp vil si at jeg har overskredet budsjettet.
0 kr betyr at jeg har brukt akkurat det jeg hadde budsjettert.
Alt regnes ut automatisk og jeg vet alltid hvor mye jeg kan bruke på f.eks mat, hvor mye jeg har brukt denne måneden og totalt forbruk i «prosjekt perioden».


Målet er selvfølgelig at alle punktene går i grønt..
Denne måneden gikk jeg litt i rødt fordi jeg hadde kostnader knyttet til bytte av bilforsikring og investerte i en ekstra pc-skjerm for å gjøre daytradingen min mer effektiv og oversiktelig. Kostnader på punktet trading er et program som heter Metastock og kostnader for live kursdata. Har kutttet ut Metastock inntil videre. Metastock er et program for teknisk analyse av aksjer.

Jeg skal også begynne å føre et linjediagram som viser avkastningen jeg har på akjene mine. Denne oppdateres vær dag og skal knyttes til min aksjeloggbok. Her fører jeg alle handler med: kjøp- og  salgspris, avgifter knyttet til kjøp og salg, avkastning i kroner og prosent, itillegg til Vinn:Tap ratio. Prosent vinnere og gjennomsnittelig avkastning per trade. Og gjennomsnittelig tap per «taper» trade.

Jeg skal også føre vinn:tap statestikk for hver enkelt ticker så jeg kan unngå å handle i aksjer hvor jeg har en høy tapsratio. Dette regnes selvfølgelig ut automatisk med utgangspunkt i avkastning. Alt over 0 kr i avkastning bokføres som en vinner alt under 0  kr bokføres som en taper.

Ett stolpediagram over min nettoformue er også underveis, denne skal jeg oppdatere en gang i måneden. Jeg har et studielån på 154 000 kr som jeg må nedbetale, men utenom dette er jeg gjeldsfri.

Om du blogger, rop ut. Jeg vil gjerne lese andre blogger om formuebygging, aksjer, sparing og personlig økonomi.

Advertisement